esmaspäev, 4. veebruar 2013

Game Boy Play It Loud!


Game Boy võidukäik sai alguse 1989. aastal esimese halli mudeli väljatulekuga. Selle korpuse, nuppude ja ekraani kuju ning värvid on tänase päevani portatiivseid mängukonsoole esindavaks tunnuseks ja sümboliks.

Nintendo Game Boy (1989)
Enam kui 5 aastat hiljem, kui Game Boy uudsus ja menu hakkas tasapisi kahanema, tuli Nintendo lagedale uue kampaaniaga "Play It Loud!" Suure mürtsuga maandus teleekraanidele ja poelettidele terve rida värvilisi Game Boy'sid.

Game Boy Play It Loud! Black model (1995)
Vali kampaania ei keskendunud vaid Game Boy'le, oma osa oli ka Super Nintendo'l, kuid kosmeetiline uuendus sai vaid esimese osaks. Uus seeria ei lisanud algsele Game Boyle mitte midagi peale korpuse värvide, uudse pakendi ja lärmaka 90ndatele omase reklaamikampaania "Play It Loud!"


Värve tuli sellesse halli maailma kõvasti juurde, kuid sisu jäi endiseks. See tähendab, et ekraan on sama nostalgiliselt udu-laimi-roheline ja mänguheli endiselt ületamatu. Isegi korpuse mulaaž, kui nii tohib öelda, on identseks jäänud, näidates mudeli numbriks endiselt DMG-01 ja aastaks 1989, mis on muidugi õige, sest tegu ongi sama Game Boy'ga.

Läbipaistev Play It Loud! Game Boy
Isikupära toodi värvidega kõvasti juurde. Minu lemmikuteks on kollane ja läbipaistva korpusega Game Boy. Viimane on eriti cool, sümboliseerides ajastut, kus turvalise pleksiklaasi tagant paistvad trükiplaadid ja kondensaatorid mõjusid seksikalt.

Mõjuvad tänagi, vähemalt minule. Läbipaistva korpusega 3DS XL võtaks mul kõigi eelduste kohaselt põlvist meeldivalt nõrgaks ja sunniks ostma järjekordset konsooli, mida ma nii väga ei vaja, tänu oma super ägedale 3DS Zelda Anniversary versioonile.

Kollased Game Boy'd - Color (1998) ja Play It Loud (1995)
Toonasest värvivahetuse kampaaniast sai mõnes mõttes pretsedent ja nii toimib konservatiivne Nintendo tänasel päeval üsna sama moodi. Põhimudelile lisanduvad värvilised koopiad alles tükk aega hiljem, vahest isegi aastate möödudes.

Play It Loud! oli huvitav ja uudne püüe lisada palju aastaid hiljem ei millegi erilisega uut vunki vanale riistvarale. See katse õnnestus. Game Boy oli endiselt äge ja valmistus Nintendos peagi saabuva telekamänguturu tagasilöökide purustusi enda kanda võtma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar