esmaspäev, 7. mai 2012

Kiire pilk sahtlisse - Panel Action Bingo (1993)

Panel Action Bingo (1993). Igav nimi, kole kaanepilt ja üllatavalt mõnus mäng. Sellised kahtlased lauamängud kipuvad Game Boy peal olema koledad, kohmakad ja seeläbi väga eemaletõukavad. Panel Action Bingo puhul ei kehti ükski neist. Okei, 5x5 maatriksi ja kahe juhusliku looma mängutegelastena kasutamine pole just andekaim idee, kuid see on ikkagi Bingo! Mis sest, et natuke võlts Bingo. Igasugune bingo videomäng saaks olla väga halb mäng. See bingo siin on tasemetega ja kasutab paroole!


Mängu idee on linnuna võistelda kiisu vastu, korjates teineteise võidu numbreid või tähti. Numbrid lihtsad, tähed palju raskemad. Qwerty inimesed enam nii hästi tähestikku ei tunne. Kui ikka liiga lihtne, siis saab nähtavat kaarti peita, muuta mänguplats jääväljaks jne.

Kurb, et mängule ei ole leitud mõnd tuntud animeteemat toetuseks taha. Isegi Miki vs Donald koos kahekaadrise sissejuhtatusega oleks Panel Action Bingost teinud Panel Awesome Bingo. Muusikalise külje pealt on teos samuti üllatav, sest bingo puhul saab kõik üllatada. Kollektsioonis on vast umbes kolm 10 sekundilist lugu, kuid need on ägedamad kui 8-bitine Tuberkuloited olla võiks.

Kokkuvõtteks. Odava horoskoobiköite kujundus ei ole just parim asi, millega mängijaid meelitada. Nii ma siis jätsingi selle selle mängu viimase saja Game Boy hulka. Ja valesti tegin. Panel Action Bingo on üks nendest plastihunnikusse peitunud pärlitest, mida keegi ehedaks pidada ei taipa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar